3.175 mm szárméretű gravírtűk:

Vásároljon gravírtűt a gyártótól!! Jelentősen tovább csökkentheti  költségeit, ha a kopott csorba szerszámokat visszaküldi újra éleztetésre.

Gyorsan tájékozódhat az 1/8″ -os gravírtű műszaki adatairól, és a választékról a képre kattintva:


20 fokos gravírtű: kis oldaldölésű részletdús aprólékos gravírozásokhoz való, a NYÁK gravírozók kedvelt szerszáma. Külön kérésre 0.1 mm lapolással is. A szerszám használatához rutint  és futáspontos főorsó szükséges, igen sérülékeny jószág. A 20 000 1/min fordulat alapkövetelmény.

30 fokos gravírtű: felhasználóbarátabb eszköz, akár kezdőknek is ajánlott. Nem igényel akkora gondoskodást mint a 20 fokos, nem pattan ki a hegye olyan könnyen, mivel a csúcs közelében a vágóél hátsó megtámasztása határozottabb.  Műanyagok, szinesfémek megmunkálására ajánlott.

45 fokos gravírtű: Az iparszerűen gravírozók legkedveltebb, leggyakrabban használt eszköze. Stabil darab, megfelelő élszögekkel, rádiusszal ellátva acél, inox, és egyéb nagyobb szakítószilárságú anyagokhoz is használható. Természetesen műanyagokhoz szinesfémekhez ugyanúgy jó. Vékony betűk, vonalak esetén sajnos a marandó anyag esetleges felületi egyenetlensége itt már jelentős vonalszélesség változást okoz a nagyobb kúpszög miatt, de felületkövetővel és más trükkökkel megoldható a probléma. Ebből a tipusból mindíg érdemes tartani párat raktáron, többféle lapolás (F) értékekkel.

60 fokos gravírtű: Főképpen acélhoz, korranyaghoz való. Rádiusszal ellátva az élettartama jelentősen növelhető.

90 fokos gravírtű: ” Vbit” avagy vésett jellegű marásokhoz ajánlott, de használatos fazettázáshoz is.