Acél gravírozása

Acél, INOX, saválló gravírozása:

Az acélfajták gravírozása a szokványos gravírozások közül kicsit kilóg, az anyag nagyobb szakítószilárdsága miatt. Gépre, szerszámra jóval nagyobb terhelés jut, a szerszám kopása is felgyorsul.

Az 1 mm átmérő alatti megmunkálások már a “mikromarás” tárgykörébe tartoznak. Érdemes rákeresni a neten, pár szakcikket elolvasni, akinek van ideje, alaposan elmélyedni annak  “például ezt” ajánlom bár nem könnyű olvasmány.

Gép-szerszám igény: Csak kellően merev gép, főorsó csapágyazás és jól megválasztott szerszám ajánlott, a gyenge gépen fellépő rezonanciák meglátszanak a felületen, a nem megfelelő csapágyazású főorsó hasonlóan felületi hibákat és idő előtti szerszámkopást…csorbulást okoz. Úgymond az anyag “visszapofázik” amit elsőnek a szerszám érez meg….kipattan az éle, minek következtében a gépre visszaható terhelés megnövekszik, ami rezonanciával jelzi, hogy baj van.

A  megmunkálási paraméterek, úgymint főorsó fordulatszáma X, és  Y előtolás sebessége,  Z irányú fogásvétel sebessége, fogásmélység nagysága…gondosan megválasztandó. Gyakorlott szakember rögtön a gép hangján észreveszi ha valami nem stimmel.

A munkaidő az egyéb szokványos gravírozásokhoz képest sajnos jelentősen megnövekedhet..jellemzően legalább három ötszörösre.

Kisméretű, kis tömegű gravírozó gépen is lehet acélon sekély mélységű marásokat-gravírozásokat ejteni, de sajnos bizonyos szilárdsági feltételeknek meg kell felelni, és előfordulhat, hogy egy gyenge gép nem alkalmas erre a feladatra.

A keményfém szerszám élére a nagyobb szakítószilárdság miatt fokozott terhelés jut, a megjelenő rezonanciák miatt az él hamarabb  kipattanhat, vagy a fokozott kopása miatt a sorjaképződés a vártnál hamarabb megjelenik.
 A marás ilyenkor már nem a beállított értékek szerint történik, a munkadarab minősége nem megfelelő.
De maradjunk csak a gravírozó szerszámnál és feltételezzük, hogy az egyéb feltételek adottak.
  • Főorsó fordulat: már lágy acélnál se menjünk 10 000 ford/perc fölé..kemény acélnál ajánlatosabb az 5000 ford/perc
  • A maró hátraköszörülési szöge a szokványos 45 fok helyett legyen inkább 60 fok.
  • Amennyiben a munka lehetővé teszi inkább használjunk rádiuszos gravírtűt a “sarkos” helyett, tartósabb darab, és szebb marási képet ad.
  • A maximális fogásmélység 0.1…0.2 mm körül legyen–kisérletezés szerint.
  • Az  “x” “y” “z” előtolás 10…20 mm/perc körüli legyen, keménység függvényében. Mindíg “tekerjük le” kezdésnél az előtolást, és ha minden rendben, csak akkor növeljük lassan.
  • Sorjaképződés esetén fontos megállapítani, mikroszkóppal, hogy a szerszám csak simán megkopott e vagy pedig az élen kipattanások csorbulások következtek e be?  Az első eset lehet, hogy üzemszerű, míg a második esetnél szükség van további vizsgálatokra.
  • A szerszám kenése külön gondosságot igényel, a kenés legyen folyamatos, használjunk emulziót.
  • folyt köv….